Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, mizează pe un avans al business-ului în acest an cu două cifre procentuale, în contextul lansării de noi produse fabricate în unitatea de producţie din judeţul Cluj, dar şi al evoluţiei pozitive a pieţei locale de construcţii, în special pe segmentele rezidenţial, office şi comercial.

 

“În 2015 am încheiat anul cu o cifră de afaceri de cca. 26,4 milioane de euro, în creştere cu peste 25% comparativ cu anul anterior. Acest lucru a fost determinat şi de intrarea pe piaţa produselor de volum, odată cu deschiderea în 2014 a unităţii de producţie de la Căpuşu Mare, Jud. Cluj. Astfel, a avut un aport semnificativ prezenţa produselor noastre pe un segment de piață extins, comparativ cu nişa produselor speciale pe care activam până acum”, a declarat Laurenţiu Ştefănescu, Director General Sika România.

 

În ceea ce priveşte evoluţia pentru anul în curs, reprezentantul companiei a subliniat că ritmul de creştere raportat anul trecut va fi menţinut şi în acest an. Astfel, business-ul Sika România va înregistra în 2016 un avans cu două cifre procentuale, comparativ cu 2015.

 

„Această evoluţie va fi susţinută atât de implicarea Sika în proiecte de mare anvergură pe piaţa locală, cât şi de lansarea de noi produse în fabrica noastră de lângă Cluj-Napoca”, a subliniat Laurenţiu Ştefănescu.

 

Planuri de viitor – o nouă unitate de producţie în sudul ţării

 

În ceea ce priveşte planurile pentru următoarea perioadă, Sika România vizează deschiderea celei de-a treia unităţi de producţie pe piaţa locală, în sudul ţării.

 

„În contextul creşterii accelerate a business-ului Sika România din ultimii trei ani, cu peste 43%, şi a majorării gradului de penetrare pe piaţă a produselor noastre, în acest moment analizăm posibilitatea de a investi într-o nouă unitate de producţie, în zona de sud a ţării”, a subliniat reprezentantul companiei.

 

Sika România deţine, în acest moment, două unităţi de producţie în țara noastră. Astfel, compania produce la Braşov aditivi pentru betoane, având o capacitate de producţie de cca. 10.000 tone/an, iar la Căpuşu Mare, mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, având o capacitate de cca. 50.000 tone/an.

 

Piaţa de construcţii – susţinută de proiecte rezidenţiale, office şi comerciale

 

Potrivit Directorului General Sika România, piaţa locală de construcţii a avut o evoluţie pozitivă în acest an. Astfel, până la finalului lui 2016, Laurenţiu Ştefănescu estimează un avans cu cca. 7-8% a segmentului de profil.

 

„Aşa cum anul trecut  creşterea pieţei a fost determinată cu precădere de investiţiile în zona rezidenţială, şi anul acesta aportul segmentelor rezidenţial, office şi comercial a adus o evoluţie pozitivă. Sperăm ca apetitul investiţional din domeniul privat să continue în România după toate mişcările de pe pieţele externe (inclusiv influenţa Brexit-ului), iar lucrările iniţiate să aibă o finalitate în cursul acestui an”, a mai spus reprezentantul Sika România.